Műegyetem logo  
HTTP kliens IP cím
in English
[-]
Belépés
Ez az oldal nyilvános.

BMENET felhasználó-azonosító

A nev@hszk.bme.hu formájú BMENET azonosítók megszűnnek 2021-ben. Helyettük az eduID használatát javasoljuk.

A BMENET felhasználó-azonosító és a hozzá tartozó jelszó az egyetemi hálózat alábbi szolgáltatásainak igénybevételéhez használható:

Minden olyan műegyetemi polgárnak van BMENET azonosítója, aki műegyetemi hallgatóként szerepel a HSZK account adatbázisában, illetve oktatóként vagy más műegyetemi munkatársként hozzáféréssel rendelkezik a zero.eik.bme.hu számítógéphez. A BMENET azonosító

  • név@eik.bme.hu a zero,
  • név@hszk.bme.hu a HSZK

felhasználói esetén.

A BMENET azonosítóhoz tartozó jelszó a zero felhasználói esetén a felhasználó zero.eik.bme.hu-n érvényes belépési jelszava, a HSZK felhasználói esetén pedig a HSZK account adatbázisában nyilvántartott jelszó. (Pontosabban a BMENET azonosítóhoz tartozó jelszó óránként, minden egész órakor frissül az éppen érvényes zero jelszó vagy HSZK account adatbázis alapján.)

BMENET azonosító igénylése

Oktatók és más munkatársak a zero.eik.bme.hu gépre való hozzáférés igénylésével kaphatnak BMENET azonosítót.

Hallgatók a HSZK account adminisztrációs felületén történő regisztrációval juthatnak BMENET azonosítóhoz. Új hallgatói BMENET azonosító létrehozását azonban nem javasoljuk, mivel azok 2021-ben megszűnnek. Helyette hallgatók számára az eduID használatát javasoljuk.

 

Utolsó módosítás: 2021-09-09 17:04 CEST