Műegyetem logo  
HTTP kliens IP cím
in English
[-]
Belépés
Ez az oldal nyilvános.

Elérhetőségünk

A BMENET központi szolgáltatásait, a gerinchálózatot, valamint a szervezeti egységek hálózatát a gerinchálózati csomópontokhoz kapcsoló felhordó hálózatot az Informatikai Igazgatóság (IIG) (korábban TIO, EISZK ill. EIK) üzemelteti, tartja karban, és fejleszti. A felhordó hálózat határa a szervezeti egységek "küszöbe".

A saját belső hálózatát minden szervezeti egység maga üzemelteti. Az érvényben lévő egyetemi szabályzatoknak megfelelően minden szervezeti egységnek kell, hogy legyen saját rendszergazdája.

Hibaelhárítás

A hálózattal kapcsolatos problémákkal, kérdésekkel kapcsolatban kompetenciájuknak megfelelően a szervezeti egység rendszergazdái ill. az IIG segíteni. Kérjük, hogy a fentieknek megfelelően forduljon a szervezeti egység rendszergazdájához vagy az IIG-hez!

Az IIG hálózatfelügyeleti központjában munkaidőben (H-Cs 8:00-17:00, P 8:00-14:30) operátori szolgálat működik. A gerinchálózat és a központi hálózati szolgáltatások esetleges hibáiról szóló bejelentéseket az ügyeletes operátor fogadja a 16-16 melléken (a Műegyetemen kívülről a +36 1 463-16-16 telefonszámon), és ő nyújtja a hibák elhárításában az első szintű támogatást is. Szükség esetén az ügyeletes operátor értesíti az adott probléma megoldásában illetékes kollégáit.

E-mailben is fordulhat az IIG-hez a helpdesk@eik.bme.hu címen.

O365, címtár

Office365 regisztráció és címtáras belépési problémákkal kapcsolatban a support@login.bme.hu címen kaphatnak segítséget.

Tanácsadás

Az IIG szívesen segít a szervezeti egységeknek a belső hálózatuk és hálózati szolgáltatásaik üzemeltetésében és fejlesztésében szakmai tanácsaikkal. Ebben a témában szintén igen hasznos fórum a Műegyetem rendszergazdáinak levelezőlistája, a sysman@ lista. (Az IIG több munkatársa is tagja a sysman@ listának.) A szervezeti egységek rendszergazdáinak nagyon javasoljuk a sysman@ levelezőlistára való feliratkozást, mivel a műegyetemi rendszergazdák munkájukkal kapcsolatos tapasztalatcseréjén túl az IIG is ezen a listán jelenti be a hálózattal kapcsolatos fontosabb információkat, tervezett leállásokat, stb.

http://net.bme.hu/

A net.bme.hu website tartalmával kapcsolatos észrevételeket a helpdesk@eik.bme.hu címen várjuk.

 

Utolsó módosítás: 2020-03-31 16:03 CEST